پروفایل به معنای واقعی کلمه به این معنی است که یک بخش با طول مشخصی ثابت شده است. اما برای شما پیش می آید که معنی این کلمه در صنعت ساختمان چیست. مشخصات در لاتین به تجهیزات مورد استفاده در ساخت درها ، پنجره ها ، لوله ها یا نمای ساختمان اشاره دارد.
به عنوان مثال ، از پروفیل آلومینیوم برای ساخت نازک استفاده می شود. به طور کلی در صنعت ساختمان و در مبحث تخصصی تعریف پروفیل باید گفت که دو نوع پروفیل باز و بسته وجود دارد.
پروفیل های باز در اندازه ها و ضخامت های مختلف تولید می شوند و در صنعت ساختمان به عنوان مواد مصرفی برای ساخت کمربند ، تیر ، اتصالات ، زاویه ، خوشه ، هش و چهار ضلعی استفاده می شوند.
انواع دیگری از پروفیل های باز وجود دارد که به پروفیل باز Z شکل معروف هستند که در سازه های بزرگتر استفاده می شوند. برنامه های کاربردی پروفیل های باز Z شامل ساخت سقف برای سالن های بزرگ مانند سوله ها ، سالن های ورزشی ، انبارها و پارکینگ های عمومی است.
انواع دیگر پروفایل ها ، یعنی. پروفیل های بسته همچنین در ساخت لوله ، جعبه ، پروفیل در و پنجره ، پروفیل PVC و پروفیل کرکره برقی استفاده می شود.
تولید لوله و پروفیل
ماشین آلات تولید لوله و پروفیل معمولاً دارای قطعات تغذیه نوار ، گیوتین ، سر جوش و پایین نوار ، انبار ، قالب گیری است که از دو قسمت برای قالب گیری اولیه و شکل نهایی تشکیل شده است ، قسمت جوش دو لبه پروفیل ، برش ، سرمایش ، سایز بندی با 4 تا 6 در ، خم شدن و پیچاندن ، برش یا برش خودکار ، شتاب دهنده و در نهایت میز تخلیه.
بسته به نوع محصول و نحوه ساخت دستگاه ، قطعات نام برده شده با کمی تغییر در تعداد و اندازه ساخته می شوند. اما توجه به این نکته ضروری است که کار اصلی این دستگاهها ، از شکل گیری ورق ، عبور از دو فرم به بالا و پایین ، چرخش در درهای مختلف تا تولید محصول نهایی ، باید به صورت سرد انجام شود.
انواع مختلف پروفیلها کدام است؟
پروفیل ساختمان آن پروفیل هایی است که در صنعت ساختمان استفاده می شود. به عنوان مثال ، یکی از مشخصات ساختمان درها و پنجره های آلومینیومی هستند.
پروفیل های صنعتی نیز محصولاتی هستند که در صنایع مختلف مانند خودرو ، نظامی و غیره استفاده می شوند. مانند قطعات و لوازم جانبی صنعتی.
پروفیل ها در سه نوع سازه ، کامپوزیت ، آلومینیوم و گالوانیزه تولید می شوند که در زیر توضیح داده شده است:
ساخت پروفیل
پروفیل های ساختمانی شامل سه دسته به نام های پروفیل نورد گرم ، پروفیل نورد سرد و پروفیل کامپوزیت می باشد. بنابراین ، پروفیل نورد گرم از شمش های فولادی نورد گرم ساخته شده و به صورت جعبه است.
اما پروفیل های نورد سرد با تشکیل ورق های فولادی با خم شدن و فشار دادن ایجاد می شوند و به شکل سنبله هستند. این پروفیلها فقط برای کارهای ساختمانی سبک مانند گل میخ ، تیرهای نگهدارنده ، سقف های کاذب و چنین کارهای سبک مناسب هستند.
پروفایل کامپوزیتی نیز پروفایل نامیده می شود که با اتصال چندین پروفیل سرد و گرم ایجاد می شود. شکل و ابعاد پروفیل ساختمان نیز در دو نوع باز و بسته موجود است. پروفیل لوله و جعبه ، در و پنجره ساختمانی ، پروفیل درب با کرکره برقی و پروفیل UPVC به دلیل شکل بسته به پروفیل بسته معروف هستند. تیرها ، کمربندها ، یراق آلات ، ناودانی ها ، زاویه ها و چهارضلعی ها نیز به دلیل ظاهر از جمله پروفیل های باز هستند.
پروفایل های کامپوزیت
امروزه پروفیل های کامپوزیتی در صنعت ساختمان سازی بسیار محبوب شده اند ، به ویژه در ساخت و ساز در آب و هوای مرطوب ، که در آن احتمال خوردگی بسیار زیاد است.
دلیل اصلی استفاده از این پروفیل ها و مزایای استفاده از این نوع پروفیل ها جلوگیری از خوردگی و افزایش عمر سازه در برابر ارتعاشات و ارتعاشات مانند زلزله است. این نوع پروفیل به دلیل خواص غیر ارتجاعی در برابر ارتعاش و خوردگی مقاوم تر است. علاوه بر این ، استفاده از پروفیل های کامپوزیت وزن نهایی ساختمان را سبک تر می کند.
پروفیل های آلومینیومی
پروفیل آلومینیوم به دو صورت ساختمانی و صنعتی تولید می شود. این پروفیل در ساختمان به عنوان در ، پنجره و موارد دیگر استفاده می شود. در صنایع دیگر ، از پروفیل آلومینیوم به عنوان قطعات مختلف صنعتی استفاده می شود.
یکی از مهمترین تفاوت های پروفیل آلومینیومی و آهنی در ساخت در و پنجره است که در آن پنجره ها و درهای آهنی انرژی بیشتری را از دست می دهند ، اما پنجره های آلومینیومی نقش مهمی در بهینه سازی مصرف انرژی دارند. همچنین استفاده از پروفیل های آلومینیومی به دلیل رنگ روشن و سفید ، باعث می شود ساختمان و خانه تمیزتر به نظر برسد.
پروفیل های گالوانیزه
از پروفیل گالوانیزه برای مقاوم سازی درب و پنجره های PVC تا حد ممکن استفاده می شود. یکی از مزایای استفاده از پروفیل گالوانیزه در این نوع پنجره ها جلوگیری از از بین رفتن پیچ و باز شدن درها و پنجره ها است.
مزیت دیگر استفاده از پروفیل گالوانیزه افزایش مقاومت و استحکام در برابر فشار اتمسفر در ارتفاع زیاد است. ساختمانها و برجها در ارتفاع زیاد در معرض نیروی باد قرار می گیرند و این نیرو فشار قابل توجهی به پنجره ها وارد می کند. در طبقات پایین ، پنجره ها نیز می توانند به دلیل ریزش ساختمان در معرض فشار قرار گیرند.
ضخامت پروفیل های گالوانیزه معمولاً از یک میلی متر شروع می شود و بسته به کار به دو میلی متر افزایش می یابد. قابل ذکر است که هرچه سطح پنجره بزرگتر باشد ، فشار بیشتری به پنجره وارد می شود و ضخامت پروفیل های گالوانیزه بیشتر می شود.